Volg ons via: Like ons:

i_6f3657466b (1)Een hielspoor is een klacht die steeds vaker voorkomt onder de Nederlandse bevolking. Er zijn 2 soorten aandoeningen die beide onder de term ”HIELSPOOR”  vallen.

Enerzijds, de botpunt onder de voet, gevormd door de trek aan het bot door een doorzakkend voetgewelf. Anderzijds, de ontstoken peesplaat onder de voet. (Fasciitis Plantaris). Dat laatste komt onder meer doordat de ”vetkamers” onder onze voetzolen aan het verdwijnen zijn. Bij Afrikaanse stammen zien we ze nog WEL ! Deze ”vetkamers”  zorgen voor een goede demping van de belasting op de voet. Veel mensen hebben bovendien een neiging naar een platvoet. Dat betekent een verhoogde belasting op de peesplaat onder de voet, die als de snaar van een pijl en boog is uitgespannen onder de voet. Als een soort bladveer dus. Door de verkeerde / verhoogde belasting, kan die peesplaat dus gaan ontsteken.

De klachten die vaak  gepaard gaan bij hielspoor zijn een pijnlijke hiel, moeite met lopen, opstart pijn bij het uit bed komen of bij te lang staan en na opstaan vanuit lang zitten. Hielspoor is vaak ontzettend vervelend omdat het u erg beperkt in uw dagelijkse gang van zaken. U wordt geconfronteerd met een constante pijn die steeds erger wordt.  Vaak is het zo dat mensen ook in rust pijn blijven houden. Houdt u dus rekening met deze klachten en zorg ervoor dat u tijdig contact met ons of uw specialist opneemt.
Te lang doorlopen met hielspoor is schadelijk en kan ervoor zorgen dat u langer dan gebruikelijk behandeld moet worden.

Maar gelukkig is er ook goed nieuws! Hielspoor is namelijk zeer goed te behandelen met de revolutionaire shockwave therapie van ShockWave en Echografie Doetinchem.
De resultaten die wij boeken met ons hielspoor behandelplan zijn uitstekend te noemen! Vele tevreden patiënten zijn u al voorgegaan.
Kijk bijvoorbeeld maar eens bij onze referenties. Uiteraard staat ieder individu op zich en daarom ontwikkelen wij voor iedere patiënt en iedere klacht een apart behandelplan.

Wacht daarom niet langer en neem uw klachten serieus. Uw hielspoor behandeling kan morgen beginnen..!!