Volg ons via: Like ons:

Feyke Hogenbirk

P_b95740b146

Feyke Hogenbirk is uw behandelaar bij Fysiotherapie & ShockWave Doetinchem. Hij is gespecialiseerd in onder meer manuele therapie, sportfysiotherapie, kaakfysiotherapie en echografie. Sinds 2007 heeft Hogenbirk zich toegelegd op high-energy extracorporeal shock wave therapy (ESWT), een gefocusseerde, specialistische vorm van ShockWave-therapie. In combinatie met musculoskeletal ultrasound (MSU), ofwel echodiagnostiek, weet Hogenbirk daarmee in korte behandeltrajecten snel resultaat te boeken.

Hogenbirk staat ingeschreven in het BIG-register en het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR). Daarnaast is hij lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en de Nederlandse Vereniging voor Musculoskeletale ShockWave Therapie (NVMST).

Carrière

In 1982 zette Feyke Hogenbirk zijn eerste eigen praktijk op, destijds het Centrum voor Fysiotherapie en Manuele Therapie Doetinchem. Daar kon hij uitvoering geven aan zijn ambitieuze ideeën om de fysiotherapie te verbeteren, waar hij in loondienst niet de kans toe kreeg. In dit centrum waren vijf fysiotherapeuten werkzaam, voordat Hogenbirk de praktijk in 2000 verkocht en zich meer ging richten op cosmetische behandelingen.

Acht jaar later verlegde Hogenbirk zijn focus toch weer naar de fysiotherapie, met de oprichting van Fysiotherapie & ShockWave Doetinchem. Hier introduceerde hij de high-energy ShockWave-therapie, die in Nederland tot op de dag van vandaag relatief onbekend is. Voor deze vorm van schokgolftherapie is immers specialistische kennis en superieure, maar kostbare apparatuur vereist.

Deze investering betaalt zich uit, nu Hogenbirk precies en efficiënt (pijn)klachten kan verhelpen. Dat doet hij door de ShockWave-therapie te combineren met echodiagnostiek. Met echobeelden krijgt hij beter zicht op de problemen, alvorens met de high-energy ESWT gericht te behandelen. Daarnaast besteedt Hogenbirk veel aandacht aan uitleg aan en afstemming met de patiënten, zodat deze weten wat zij van hem mogen verwachten.

Opleidingen en cursussen

In 1978 begon Feyke Hogenbirk zijn opleiding tot fysiotherapeut aan de Academie voor Fysiotherapie Amsterdam. Nadat hij daar in 1981 zijn diploma had behaald, zette hij tussen 1982 en 1984 zijn studie voort met een opleiding Manuele Therapie aan het Maitland instituut in Enschede.

Inmiddels was Hogenbirk al werkzaam als directeur van en behandelaar in zijn eigen praktijk, het Centrum voor Fysiotherapie en Manuele Therapie Doetinchem, maar door de jaren heen bleef hij zijn palet aan behandelmogelijkheden in de breedte én in de diepte uitbreiden. Hij specialiseerde onder meer in sportfysiotherapie en kaakfysiotherapie bij craniomandibulaire dysfuncties en voltooide diverse medische deelopleidingen in Duitse, Australische, Britse en Amerikaanse praktijken.

Ook nadat Hogenbirk in 2008 Fysiotherapie & ShockWave Doetinchem opzette, doorliep hij vele opleidingen, zoals de cursussen Golf Fysiotherapeut en Golf Fysio Trainer, Myofasciale Triggerpoints, Manuele Triggerpointtherapie Fysiotherapie, Fysiotherapie bij Lage Rugpijn en Lower Limb Tendinopathy.

Uiteraard volgde Hogenbirk ook in zijn huidige specialisaties de benodigde opleidingen, onder meer de cursus Echodiagnostiek Musculoskeletal Ultrasound (MSU) bij Fyzzio. Voor het gebruik van de ShockWave-apparatuur volgde hij cursussen bij diverse fabrikanten en liep hij mee met een Groningse collega-fysiotherapeut, die deze vorm van therapie in diens praktijk toepaste. Eerder voltooide Hogenbirk ook al de cursus Directe Toegang Fysiotherapie, waardoor hij patiënten beter zonder tussenkomst van een arts kan ontvangen en zij direct in zijn praktijk terechtkunnen.

InschrijvenStel uw vraag