Volg ons via: Like ons:

Verwijzing en vergoeding

Sinds 1 januari 2006 is er DTF, dat is Directe Toegang Fysiotherapie en kunt u dus zonder verwijzing van de arts naar de (sport-) fysiotherapeut. Ook al is wettelijk bepaald dat u geen verwijzing meer nodig heeft, zijn er een aantal zorgverzekeraars die in hun polisvoorwaarden hebben opgenomen dat u wel een verwijzing nodig heeft om de intake, onderzoek en behandelingen vergoed te krijgen. Voor aandoeningen die op de chronische lijst staan is altijd een verwijzing noodzakelijk.

Per 1 januari 2004 is fysiotherapie (en zijn specialisaties) voor het grootste deel uit de basisverzekering gehaald. Dat betekent dat u in de meeste gevallen aangewezen bent op uw aanvullende verzekering. De zorgverzekeraars hebben verschillende polissen voor de aanvullende verzekeringen uitgegeven. Het is raadzaam om goed na te gaan hoe u verzekerd bent en welke vergoeding voor fysiotherapie (en zijn specialisaties) is opgenomen in uw polis. Contracten tussen praktijk en zorgverzekeraars.

Contracten / geen contracten

Met de meeste zorgverzekeraars hebben wij een contract gesloten. Dat betekent dat wij direct declareren aan de zorgverzekeraar en u heeft hiermee dus niets van doen. Dat is voor u, ons en de verzekeraar,  erg gemakkelijk. Sommige verzekeraars hebben in onze regio echter dermate weinig cliënten [of  hanteren voor de behandelaars /zorgverleners slechte voorwaarden!] dat er geen contract met hen is afgesloten. Als u bij een van die maatschappijen bent verzekerd,  krijgt u zelf een papieren nota gebaseerd op marktconforme tarieven, die u eerst bij ons kunt pinnen of contant kunt voldoen (liefst PIN). Daarna kunt u zelf bij uw verzekeringsmaatschappij de nota indienen en krijgt u uw restitutie. De hoogte van de vergoeding van de behandeling is sterk afhankelijk van uw zorgverzekeraar. [Doorgaans plm. 80-100% van wat een fysiobehandeling kost]

 

Actuele Tarievenlijst
FYSIOTHERAPIE                                                                      
(€)
VERGOED ?
[afh. van pakketkeuze]
Zitting Fysiotherapie Praktijk
40,00
ja
Screening
20,00
ja
Intake en onderzoek na screening
45,00
ja
Intake en onderzoek na verwijzing
42.50
ja
Zitting Fysiotherapie op lokatie
60,00
ja
Toeslag Aan Huisbehandeling
20,00
ja
Toeslag buiten reguliere werktijden
25,00
nee
Telefonisch Consult
15,00
nee
No Show (niet nagekomen afspraak)
40,00
nee
Rapporten, eenvoudig, kort
50,00
nee
Rapporten, tijdrovend, lang
95,00
nee
Sessie ESWT  ShockWave   (Eigen Rekening deel)
55,00
nee
Echodiagnostisch onderzoek (eenmalig)
35,00
zie pakket
D I V E R S E N

Verstrekte tape / verband / hulpmiddelen

Kostprijs

zie pakket

Fit4Golf training met Golfsimulator [per 30 min.]
35,00
nee
Begeleidings- en adviseringstraject
55,00
nee

Gebruik Golfsimulator na afspraak, per 30 min.

35,00

nee

Massages uit ‘Menu’  :  afh. van gekozen optie   (per sessie, variabele tijd)

55,00 – 95,00

nee

 
 
  • In onze praktijk wordt gewerkt volgens de geldende richtlijnen van het KNGF.
  • Op al onze gegevens is het Privacy Reglement van toepassing.
  • Behandelingen dienen tenminste 24 uur van te voren te worden afgezegd, en kunnen anders bij de patient in rekening worden gebracht.
  • Indien de praktijk een contract heeft afgesloten met de zorgverzekeraar kunnen er afwijkende tarieven gehanteerd worden (conform de afspraak in het contract).
  • Is er sprake van een contract, dan declareert  de praktijk de behandelingen rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.
  • Niet declarabele behandelingen en/of verstrekkingen worden aan de patient gedeclareerd en worden terstond gepind of contant afgerekend na iedere behandelsessie.