Volg ons via: Like ons:

Dry Needling

dryneedling_fhDry Needling is een specialisatie van de (sport)fysiotherapeut en manueel therapeut die zich richt op het ontspannen van spierverhardingen in het lichaam door gericht met een naald het zgn. triggerpoint in de spier aan te prikken. Het heet DRY-Needling omdat er niets wordt ingespoten, het gebeurt met een of meer droge acupunctuur naalden.

Een Triggerpoint is een pijnlijke plek in een spier, die naast een lokale drukpijn ook uitstralende pijn elders in het lichaam kan veroorzaken. Na de gerichte behandeling van de spierverharding met een intensieve druk massage en naaldbehandeling, krijgt de patiënt vaak ook oefeningen mee om de verbeterde beweeglijkheid die ontstaan is te handhaven.

Een verbetering van deze techniek is de zgn. PENS-therapie:  er worden klemmetjes aangesloten op de naaldjes en er wordt een stroompje op gezet. Hierdoor ontstaat een NOG snellere oplossing van het Triggerpoint wat de ellende veroorzaakt. Vaak al in een paar keer, van de pijn af..!  (Voor meer info zie www.dryneedling.nl)

Benieuwd naar algemene informatie over onze specialisaties? Bezoek dan onze homepagina fysiotherapie Doetinchem