Volg ons via: Like ons:


Fit4golf doetinchemUw fysiotherapeut is
uw Golf Fysio Pro !

De nieuwste ontwikkelingen en trends in de golfsport zitten niet in de golftas, maar in de Golf fysiotherapie, gericht op het opheffen en voorkomen van golfgerelateerde klachten !

Door het volgen van de Golf therapie en behalen van de certificaten ‘Golf FysioTrainer’  en ‘Golf Fysio Therapeut’ is Fysiotherapie & ShockWave Doetinchem, vertegenwoordigd door Feyke Hogenbirk, in staat om golfgerichte adviezen en trainingen te geven. Het kan gaan om het verhogen van de rotatiemogelijkheden van uw lichaam, het opheffen van bepaalde verkrampingen , of verstijvingen van de wervelkolom, die een correcte uitvoering van uw swing in de weg staan. Dit mede door de een golf swing slow motion te maken van uw swing.

De behandeling zal doorgaans in samenspraak met uw GolfPro worden afgestemd. Het gevolg van verbeterde bewegingsmogelijkheden zal doorgaans zijn, dat uw swing verbetert, en als gevolg hiervan uw hits dikwijls in lengte zullen toenemen. Dat scheelt slagen en punten! Aarzelt u niet om mij te bellen voor een kosteloos consult en een uitgebreide golf swing analyse. Ik ben u uiteraard  graag van dienst.

Sinds 2014 beschikt de praktijk ook over een echte GOLF SIMULATOR. Daarmee is het mogelijk om op realistische wijze de golfswing uit te voeren op een geprojecteerde golfbaan. Het is mogelijk om in ”Oefen-modus” te spelen of zelfs 12 volledige 18 holes banen te spelen. Klik hier om de demo te zien  van de Golf Simulator.


Golf Swing analyse met High Speed Camera Observation.
 Voor golfers is het van groot belang dat de door hen uitgevoerde swing verloopt volgens het meest  optimale patroon.  Om dat te analyseren beschikt de praktijk over een High Speed Camera. Hiermee wordt een analyse gemaakt van de swing in slow motion. Bepaalde ongewenste acties kunnen hiermee worden vastgesteld, gedemonstreerd aan de client en vervolgens door de Pro worden gecorrigeerd. Ook hier zeer van belang voor de keuze van het juiste materiaal..!

Fit4Golf. Sinds het profdebuut van Tiger Woods in 1996 is er in de golfsport veel veranderd. Hij introduceerde ondermeer de kracht- en conditietraining, en daarbij een technische begeleiding van  fysiotherapeuten, bewegings- en inspanningsfysiologen. Binnen het huidige topgolf is golf fysiotherapie een belangrijk onderdeel geworden van de dagelijkse golf trainingsroutine. Ook voor de recreatieve speler en clubspeler is het van belang een goede lichamelijke conditie te hebben. Een sterker lichaam stelt je simpelweg in staat om beter te golfen en blessures te voorkomen. Ook Tiger Woods heeft zijn swing aangepast op basis van biomechanische evaluaties. (hij kijkt o.a. de bal na de impact nu na, zodat de belasting op de nekwervels verminderd wordt).

Golf is lang beschouwd als ”een spelletje”, in plaats van een sport, waarbij conditietraining niet belangrijk zou zijn. Maar vergeet niet dat 18 holes golfen meer dan 4 uur kan duren waarbij je een afstand aflegt van 6-10 km. Intensief golfen vereist wel degelijk kracht, coördinatie en een goed uithoudingsvermogen. Mentale en fysieke vermoeidheid vermindert je coördinatie en zal je spel negatief beïnvloeden. Hoe vaak wordt een mooie ronde verprutst op de laatste 2-3 holes. Tekortkomingen in je fysieke vermogens verhoogt tevens de kans op blessures. De meest voorkomende golfblessures ontstaan in de spieren, banden en pezen van de lage rug, schouders, ellebogen, polsen en handen. De herhaalde beweging van de golfswing en de  piekbelasting bij impact en follow-through zijn belastend voor ons lichaam. Bij een mis-hit zijn de op het lichaam inwerkende krachten nog veel groter.

Na Engeland, Australië en de Verenigde Staten is nu ook in Nederland professionele golf fysiotherapeutische begeleiding mogelijk van de 305.000 golfers. De specifieke opleiding hiertoe heeft als doel de golf fysiotherapeut inzicht te geven in de techniek en lichamelijke belasting tijdens de verschillende fases van de golfswing analyse. Vanuit deze inzichten kan de fysiotherapeut eventuele klachten ontstaan door het golfen traceren, en belangrijker nog, helpen te voorkomen. De fysiotherapeut kan in nauwe samenwerking met de golfer en diens pro, ondermeer adviseren in het aanpassen van de swing, afhankelijk van het lichaamstype en diens beperkingen. Zo kom je tot een voor die golfer uitgebalanceerde swing, dit in tegenstelling tot het idee dat er maar 1 perfecte swingbeweging zou zijn.

Daarnaast bieden wij bij klachten en blessures uiteraard een  ‘Golf gerichte blessure behandeling’,  waarbij de innovatieve ShockWave Therapie uiteraard een grote rol speelt, gevolgd door een ‘Golf blessure preventie programma’ dat herhaling moet voorkomen. Zie boven bij de menu-opties voor uitgebreide info.

Samenwerking met Golfbanen rond Doetinchem

Als u deze pagina leest, zal het u vast niet ontgaan zijn dat er in Doetinchem een fraaie ‘Pitch en Putt’ baan is aangelegd. De 18 holes golfbaan beschikt over een heel fraaie restaurant faciliteiten, waar het na een rondje golf, goed toeven is !!Zie hiervoor de site :  Pitch en Putt Doetinchem !

Website-clubhuis201408-1400x790 naud bankt lohr

 

 

 

 

 

        

Iets verder ligt de ”Golfclub ’t Lohr” in Voorst, tegenover het bekende ”Kippenrestaurant” Van Hal. Het is een fraai aangelegde  ‘korte golfbaan’ met 18 holes (zie het kaartje) waar men het ‘korte werk’ zoals pitchen en putten, goed kan oefenen. En ook hier treft men een gezellig restaurant aan met uitzicht over het complex. Ook een aanrader ! Ga er eens kijken en de sfeer opsnuiven, of maak een afspraak voor een rondje ! Klik hier voor meer info :  Golfclub ’t Lohr !