Volg ons via: Like ons:

Stoelmassage   A signpost directing work life balance

Geld besparen in uw bedrijf?  Bespaar preventief op verzuim…!

To Live Well is to Work Well…

Fysiotherapie & ShockWave Doetinchem heeft FysioMobiel ontwikkeld: de StoelMassage door
Professionals!  De Stoelmassage-bon: lees verder onderaan dit artikel!

Waar gaat het allemaal om ? Reductie van de kosten van KANS- klachten / RSI !!  Uit recent onderzoek van TNO Arbeid blijkt
namelijk, dat zo’n 40% van de beroepsbevolking last heeft van RSI-klachten. Dat zijn ongeveer 3,2 miljoen werkenden.
Ruim 650.000 mensen verzuimen door RSI . Een reductie van het verzuim door RSI van 1 á 2 %, bespaart een bedrijf met 500 werknemers € 268.000,-!
De Belastingdienst Den Haag haalt door het inschakelen van Stoelmassage een reductie van maar liefst 4% op het verzuim!
De kosten van verzuim door RSI belopen plm. 2 miljard per jaar, maar door STRESS maar liefst 4 miljard per jaar….

Een ziektedag kost een bedrijf gemiddeld € 300,- per werknemer.
(ArboNed). Tel uit uw verlies… Terugdringen van het ziekteverzuim is de overheid serieus en een van de punten uit de Miljoenennota 2009 !
FysioMobiel kan u door StoelMassages binnen uw bedrijf te verzorgen, helpen op deze kosten te besparen.
Maar ook om door Echografie en ShockWave-therapie, mensen die al uitgevallen zijn, sneller te laten re-integreren. Wat is StoelMassage ?

De Stoelmassage van FysioMobiel, is een speciale zgn.  ‘on-site’ massagevorm verleend door Fysio-/ manueeltherapeut Feyke Hogenbirk (ruim 30 jaar ervaring!),
waarbij in plm. 15 minuten tijd een massage wordt gegeven van nek, rug,schouders, heupen, armen en handen volgens een
bepaald patroon (de ´´Kata´´), op een speciale stoel en door de kleren heen. Met name de acupressuurpunten worden gestimuleerd met deze  3000 jaar oude, van origine Japanse  Shiatsu-massage welke gecombineerd wordt met rekkingen van o.a. de armen en schoudergordel.

Het doel is de bevordering van de lichamelijke conditie en voorkoming van aan het werk gerelateerde ziekten, zoals RSI en de symptomen van stress (pijnlijke spieren, duizeligheid, hoofdpijnklachten, etc.

Na de behandeling op de massagestoel voelt men zich ontspannen en verfrist, doordat de bloedsomloop wordt gestimuleerd en de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de hersenen toenemen en het lichaam in balans wordt gebracht.
Het is een opkikker voor lichaam en geest en het werkt productiviteit verhogend!

Preventief!

Verschillende onderzoeken, onder andere van het Touch Research Institute  hebben de volgende voordelen aangetoond: s_a58df34563

 • helderder denken en verhoogde alertheid door minder alpha-golven (EEG)
 • wiskundige problemen werden sneller opgelost met de helft minder fouten
 • minder hoge bloeddruk
 • minder moeheid
 • Minder gevoelens van angst en depressie
 • toegenomen emotionele controle
 • minder slaapstoornissen
 • Kortom, een toegenomen gevoel van welzijn en een beter humeur.

met als gevolg een hoger commitment bij uw personeel !

Fysiomobiel geeft stoelmassages met een persoonlijke aanpak en sterk gericht op preventie. Er wordt  weliswaar een standaard patroon gebruikt  (´´Kata´´) maar als een cliënt last heeft van nek en schouders, wordt er tijdens de stoelmassage uiteraard meer aandacht besteed aan dit gebied. Verder besteedt  de fysiotherapeut  aandacht aan houdingcorrectie en geeft precies de juiste adviezen ter voorkoming van stress en RSI en het bevorderen van een gevoel van welbevinden op de werkplek. Verzuimpreventie is immers meer dan een goed afgestelde werkplek of een draadloze muis!

Resumerend:

 • Stoelmassage is voor u een makkelijke keuze
 • en heeft voor uw personeel een lage drempel.
 • stoelmassage kan over de kleding heen worden gegeven, men hoeft zich dus niet uit te kleden.
 • men voelt zich op een speciale ergonomische massagestoel vaak comfortabeler dan liggend
 • er komt geen olie aan te pas, dus geen plakkerig gevoel na een stoelmassage
 • voor grotere aantallen Stoelmassages en/of langer lopende projecten, gelden aantrekkelijke kortingen
 • voor de werkgever zijn de kosten fiscaal aftrekbaar als aan bepaalde basale voorwaarden wordt voldaan

Standpunt Belastingdienst m.b.t. Stoelmassage

 • Een stoelmassage is onder de volgende voorwaarden een vrije verstrekking:
 • u hebt als werkgever een Arboplan
 • de stoelmassage maakt in redelijkheid deel uit van dat Arboplan.
 • de stoelmassage vindt tijdens werktijd plaats
 • de werknemer is geen eigen bijdrage verschuldigd
 • er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer

Overige mogelijkheden voor de werkgever:

 • vorder de BTW van de StoelMassages terug
 • trek de kosten van StoelMassages af voor de loonbelasting
 • vraag subsidie aan (Bron: ministerie van Financien, www.minfin.nl)

Voor u als werkgever heeft dit enorme voordelen. Een regelmatige massage gaat ziekteverzuim en RSI/CANS-klachten tegen (CANS= Complaints of Arms Neck Shoulders; beeldschermwerkers !)  en de fiscus betaalt mee ! Het ontspant en het verlaagt het stressgevoel, het geeft energie en komt het humeur, het commitment en de productiviteit ten goede. Stoelmassage heeft het meeste effect als deze  met regelmaat wordt uitgevoerd. Een patroon van eén maal per week is wel aan te bevelen, vooral als er klachten zijn. Voor een preventief en ontspannend effect is een frequentie van één maal per 2 weken optimaal. Gemakkelijk te realiseren met ons Abonnement! Werkwijze: veiligheid voorop!Een massage wordt altijd vooraf gegaan door een korte mondelinge screening en ondertekening van een InformedConsent (behandelovereenkomst).

De stoelmassage is n.l. helaas niet voor iedereen geschikt. Stoelmassage is niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die zwanger willen worden in verband met het drukken op de Energie-punten. Stoelmassage is een preventieve massage en kan ook geen behandeling voor medische klachten zijn. Daarvoor bieden wij de behandelingen in de praktijk zelf aan. Zo moet voor Fysiotherapie, ShockWave en Echografisch onderzoek de praktijk worden bezocht. Wij hanteren voor uw medewerkers  flexibele behandeltijden!

Uitgevallen  met :  tennisarm, hielspoor, schouderklachten, achillespeesontsteking, etc ?  Dan kunnen wij met Echografie en ShockWave behandelingen in onze praktijk bijdragen aan een veel snellere re-integratie bij arbeidsverzuim. ShockWave is direct afgeleid van de niersteenvergruizer en hiermee worden zeer goede resultaten geboekt. Doorgaans zijn 3-7 behandelingen voldoende om de klachten te laten verdwijnen. Ook hier is dus een reële kostenbesparing te realiseren. Zie onze site www.healinghandsfysio.nl  onder de menu optie ‘’ShockWave’’.

Stoelmassage:  waar en wanneer?  Uiteraard passend binnen het ArboPlan, gesitueerd in uw bedrijf op de werkvloer, of als toegevoegde waarde –net als de koffie- bij vergaderingen, beurzen of bedrijfspresentatie. Ook na reorganisaties, verbouwingen of fusies, kan er wel eens wat worden ‘weggemasseerd’ en kan StoelMassage een prettige optie zijn. Denk bijvoorbeeld ook aan Cadeaubonnen binnen een Kerstpakket etc.

Kosten :  De kosten bedragen normaliter € 29,- per behandeling, ex BTW. Bij minimaal 4 cliënten zijn de kosten € 27,50 per cliënt ex BTW. Reiskosten bedragen € 0,28 per km, binnen Doetinchem vrij. Parkeerkosten worden doorberekend. Op abonnementsbasis (per client 10 behandelingen ineens) of langdurige contracten, kunnen  speciale aangepaste tarieven en kortingen worden gehanteerd.

Proefdag op locatie? Het is mogelijk om een voordelige proefdag af te spreken. De kosten bedragen dan vanaf 4 massages € 15,- per behandeling. Bij het aangaan van een langdurig contract kunnen deze kosten daarop in mindering worden gebracht. Ook is het mogelijk om een Pilot voor een maand af te spreken, tegen een gereduceerd tarief.   Klik hier of gebruik de Contact button in de linker menubalk voor nadere info.

Fysiotherapie & ShockWave Doetinchem / FysioMobiel is gecertificeerd Stoelmassage-behandelaar en lid van het Kon.Ned.Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), van het CKR Kwaliteitsregister voor Fysiotherapeuten en van de Ned.Ver. voor Muskuloskeletale ShockWave Therapie (NVMST)  BIG registratie : 190 338 97 404.

De Nationale Stoelmassagebon® is dé cadeaubon voor stoelmassage. Uniek aan dit cadeau is dat je meteen weet wat je krijgt, namelijk: bij inwisseling van de Nationale Stoelmassagebon® ontvang je een volledige stoelmassage-behandeling van 20 minuten! Een origineel cadeau om te geven, maar vooral ook om te krijgen. De Nationale Stoelmassagebon® is landelijk inwisselbaar bij een groot aantal professionele stoelmasseurs. Stoelmassage is erg populair in Nederland. De stoelmasseur masseert door je kleding heen en masseert je rug, schouders, nek, armen en vingers. Je voelt je weer fit en vitaal! Het is een origineel cadeau voor je vrienden, familie en collega’s. En maak de bon nóg persoonlijker met een eigen persoonlijke tekst! Ideaal als verjaardagscadeau of gewoon als bedankje. En wat dacht je als cadeau voor Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag, Sinterklaas of Kerst?

Ook voor bedrijven is de Nationale Stoelmassagebon® een goede eye-catcher. Je wilt met je bedrijf opvallen? Gezondheid en vitaliteit is tegenwoordig hot! Bedrijven die gezondheid en vitaliteit hoog in het vaandel dragen hebben een streepje voor in de huidige maatschappij. Met de Nationale Stoelmassagebon® kun je voor de dag komen bij je medewerkers, klanten en relaties. Het is geschikt voor elk zakelijk evenement en promotionele activiteit. Met deze betaalbare bon staat je bedrijf in een goed daglicht. En dát is wat je wilt.

Neem contact met ons op voor de vele zakelijke mogelijkheden. Bestellen gaat eenvoudig via www.stoelmassagebon.nl. In slechts enkele stappen wordt je bestelling geheel automatisch verwerkt en binnen 5 werkdagen heb je je bestelling in huis. Via de webwinkel kun je de Nationale Stoelmassagebon® ook gemakkelijk direct laten bezorgen bij degene die je wilt verrassen…!!